C
o
n
t
a
c
t
Str Franceză, Nr. 38-42 || Splaiul Independenței, Nr. 2D, București, Romania 0040 314 335 335 / reservations@hotelconcorde.ro

În inima Bucureștiului vechi și nou

Hotelul Concorde se află pe Strada Franceză, una dintre cele mai vechi străzi din București. Cafenele, restaurante, centre de business, transport în comun - totul la distanță de câteva minute. Un punct ideal din care să porniți în explorare!

Pe la 1800, zona e cunoscută sub numele de ,,Ulița Ișlicarilor", de la ișlic - căciulă de blană sau de postav populară în epocă, a cărei mărime varia în funcție de rang.

Influențele orientale pălesc în fața celor occidentale, iar atunci când aici își stabilește reşedinţa consulul Franţei la Bucureşti, locul devine cunoscut ca ,,Uliţa Franţuzească". Faima și infamia merg apoi mână-n mână: de numele Străzii Franceze se leagă atât petrecerile mondene strălucitoare, cât și marele incendiu din 1847. Un lucru rămâne însă constant de-a lungul vremurilor: vibrația melancolică, parfumul unic al acestei străzi istorice.

Centrul Vechi al Bucureștiului e o stare de spirit - am putea spune, parafrazând un citat celebru. Această stare de spirit este, pentru noi, armonia: între trecut și prezent, parfum istoric și confort contemporan, estetic și funcțional.

Str Franceză, Nr. 38-42 // Splaiul Independenței, Nr. 2D, București, Romania
Directii de la aeroport
Abonați-vă la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și oferte de la Hotel Concorde!
Abonează-te