C
o
n
t
a
c
t
Str Franceză, Nr. 38-42 || Splaiul Independenței, Nr. 2D, București, Romania 0040 314 335 335 / reservations@hotelconcorde.ro

Vibrații Istorice

Hotelul Concorde se află pe Strada Franceză, una dintre cele mai vechi străzi din București. Cafenele, parcuri, restaurante, centre de shopping și de business, puncte de transport în comun - totul la distanță de câteva minute. Un punct ideal din care să porniți în explorare!

harta-bucurestiului-vechi-hotel-concorde
1920- 1935

La subsol, se remarcă bolțile à vela din cărămidă, iar fațada păstrează o cariatidă - despre care anecdota spune că ar fi fost făcută să semene cu chipul lui Napoleon!

fatada-hotel-belle-epoque

2012

Lucrările de reconstrucție, restaurare și consolidare au fost demarate în anul 2012 și păstrează fațadele originale, reconstituite în detaliu. Restaurarea acestei clădiri-monument istoric este o misiune pe care ne-am îndeplinit-o respectând standardele de siguranță internaționale.

2012

1878

Povestea clădirii Concorde începe la 1878, când este construită în stilul eclectic, cu influențe neoclasice, al epocii. Astăzi este monument istoric, datorită numeroaselor detalii cu valoare arhitecturală.

cladire-strada-franceza-hotel-concorde

1960- 2006

În perioada comunistă, reconstrucția clădirii a fost neglijată, iar în anul 2006 elementele de arhitectură neo-clasică abia mai puteau fi recunoscute.

fatade-originale-anii-1800-bucuresti

2016

Istoria continuă - astăzi, Hotelul Concorde o duce mai departe, conservând cu grijă urmele prețioase ale altor epoci.

Abonați-vă la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și oferte de la Hotel Concorde!
Abonează-te